FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER

27 marts, 2022

 

Hvis bare det var så simpelt! Der findes helt sikkert kosttilskud, der siges at forbedre hud, hår, vipper og bryn. Går du en tur forbi din lokale helsekost vil du få øje på en bred vifte af produkter der er skabt til at booste fugtniveauer, reducere rynker, styrke hår og glød.. bla, bla, bla. Men virker kosttilskud rent faktisk? Det kommer an på, hvordan du definerer ordet “virke”. Ja, kosttilskud kan fungere som et supplement til din almene kost. Hvis du spiser low fat- eller low carb-diæt, hvis du faster i længere perioder eller hvis din krop ikke er i stand til at udvinde næringsstofferne i kosten, så kan du genskabe balance ved hjælp af kosttilskud. Og dit hår, din hud og dine negle vil tage godt imod dette. Begge dele giver mening. Men hvad kan du rent faktisk regne med, når det kommer til kosttilskud? Det er der stort set ingen, der ved. Ethvert stofskifte er unikt, og det gør det stort set umuligt at forudsige effekten af kosttilskud. At tage en multivitamin hver dag, spise keratin-rigt, biotin-rigt..kan…måske.. bidrage til at holde hår og hud sundt. Og med mindre du overdriver brugen, så kan kosttilskud som regel ikke gøre skade. Få vejledning hos din læge og vurdér så resultaterne for dig selv, men forvent ikke at kosttilskud vil forvandle dine bryn, lokker og vipper til noget, der er Farrah Fawcett eller Beyoncé værdigt. Produkter, der hævder at kunne dette, findes overalt på internettet.

Hvad så med kollagen?

Lige nu er kollagen utrolig hot. Især for mænd og kvinder i wellness-branchen. Og hvorfor ikke? Et produkt, der lover ungdommelig hud fuld af glød, samt fyldigt og sundt hår (og vipper og bryn, ej at forglemme), lyder jo som kosttilskuddets pendant til en schweizerkniv. Men der er en hage. Flere, for at det ikke skal være løgn.  New York Times skrev en dybdegende artikel om dette under overskriften “Scam or Not”. Journalisten spørger: er der fordele ved kollagen-supplementer? Og hende svar: Måske. Men forbered dig på et langt ægteskab.

Din hud består af 80% kollagen

Det giver logisk mening, at et proteinrigt kosttilskud kan hjælpe med at forbedre hudtone, -struktur og -elasticitet. Fra begyndelsen af tyverne mister du 1% collagen hvert eneste år. Og forurening kan tilmed speede denne proces op. Kollagentilskud lyder som en no-brainer. Men så simpelt er det ikke. Her kommer et vigtigt uddrag fra the Times: Om kollagenen rent faktisk bliver absorberet, og aminosyrerne finder frem til de organer, de skal, for at kunne fungere som byggesten i produktionen af ny kollagen - det er stadig til debat. Spørg dig selv: hvis du vil have ungdommelig hud omkring øjnene, hvor vil du så begynde? Med et kosttilskud, der potentielt er måneder om at vise resultater? Eller en topisk creme, der absorberes med det samme og viser resultater øjeblikkeligt?

Hår, der og allevegne

Hvordan med kollagen til hår, vipper og bryn? Evidensen på dette område er endnu mere sparsom. Det er sandt, at kollagen indeholder mange aminosyrer, som anvendes i produktionen af keratin. Kollagen indeholder blandt andet den ikke-essentielle aminosyre “proline”. Og Proline er såmænd hovedkomponent keratin, hvorfor det kunne lyde som en no-brainer, om kosttilskuddet virker eller ej. Men der er desværre ikke evidens for, at kollagen-supplementer sætter gang i hårvæksten. Og det samme gør sig gældende når det kommer til koblingen mellem kollagen og bekæmpelsen af de frie radikaler, der bidrager til at skade håret. Der er ikke blevet forsket i forskellen på individuelle celler, der stammer fra rigtigt hår. Indtil dette sker vil kollagens effekt på de frie radikaler ikke være kendt.

Hvad virker rent faktisk?

Kollagen-kosttilskud kan virke som et vidundermiddel, men der findes rent faktisk produkter, der har effekt på både hår, vipper og bryn. RevitaLash® Advanced, RevitaBrow® Advanced og Volume Enhancing Foam er alle produkter, der er formuleret med kraftfulde, nærende ingredienser, der giver et sundt, smukt resultat. Der er ingen pille, vingummi eller pulverkapsel, der kan beskytte og give volumen som en shampoo eller conditioner, der henvender sig specifikt til tyndt, skadet hår. Hydrolyseret kollagen - som absorberes nemmest - er ikke billigt. Og hvis supplementet rent faktisk forbedrer din hud og dit hår, taler vi måneder, hvis ikke år, før du kan se resultater. Brug dine penge fornuftigt. Lad dig ikke nøje med middelmådige resultater!


Læg en kommentar

Kommentarer vil blive godkendt inden offentliggørelse.

NYHEDSBREV